Det här är NEDIS

Med över 30 års erfarenhet är vi en av Europas marknadsledande företag inom hemelektronik och tillbehör. Som varumärkesgrossist säljer vi nio egna varumärken och vi distribuerar över 300 andra varumärken, däribland exklusiva och licensierade sådana. Vi sysselsätter idag över 350 personer, som finns ute hos våra lokala representanter i 17 länder, och levererar till över 50 000 butiker och e-handlare i över 50 länder. Vi erbjuder utmärkt valuta för pengarna, en konkurrenskraftig leveransservice och ett innovativt utbud av produkter. Vår verksamhet kretsar kring en rad engagerade partnerskap genom hela leveranskedjan Vilket innebär fördelaktiga möjligheter för alla inblandade parter. Eftersom vi kombinerar ambition med trettio års erfarenhet är vi den mest engagerade och pålitlig partnern som kan erbjuda återförsäljare den säljkraft de förtjänar.

Fakta och siffror om logistik

Det högavancerade distributionscentret ger NEDIS unika logistikmöjligheter som garanterar att alla dina beställningar levereras inom 48 timmar till centrala delar i landet. Distributionslagret är 22 300 m2 med 2 angränsande höglager. Lagret är utrustat med 18 robotkranar, ett specialtillverkat webbaserat lagersystem (WMS) och ett innovativt dynamiskt plocksystem. Kombinationen av alla dessa exklusiva lösningar ger oss möjlighet att hantera orderkapacitet på 2 000 artiklar per timme. Tack vare dessa unika logistikmöjligheter uppnås högsta precisionsnivå (minst 99,9 %).

Direktleveransens fördelar

Direktleverans är en kraftfull lösning för de 40 % av alla kunder som lämnar en butik besvikna över att den produkt de vill köpa inte finns i lager. Du kan beställa direkt från NEDIS omfattande lager och få produkten skickad direkt till din kunds adress. Produkten kommer att komma fram inom 48 timmar, med ett personligt meddelande med ditt företags namn på leveranssedeln. Den här tjänsten gör din kund till en nöjd kund som kommer tillbaka.

Nätbutiker ger stora fördelar när det gäller vårt hemleverans. I kombination med det stora utbudet av Nedis är detta en vinnande kombination för alla webbaserade företag.

Fakta och siffror om hållbarhet

Som framtidsdrivet proaktivt företag tar NEDIS sitt ansvar vad gäller samhälle och miljö. Det är därför NEDIS strävar efter en miljövänlig produktutveckling och överensstämmelse med de senaste internationella och lokala produktlagarna. Här är några exempel på vår hållbara säljkraft.

RoHS och REACH

NEDIS gör alltid allt som står i dess makt för att uppfylla de juridiska bestämmelserna i RoHS-direktivet (Begränsning av användningen av vissa farliga ämnen i elektriska och elektroniska produkter) och REACH (Registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier). Dessa lagstiftningar inkluderar strikta juridiska begränsningar gällande vissa material i produkter som säljs inom EU. Genom att uppfylla kraven i RoHS och REACH, tar NEDIS sitt ansvar och bidrar till att förbättra miljön, folkhälsan och den allmänna säkerheten.

Grön tillväxt

Genom varumärket HQ ger NEDIS dig grön säljkraft. Det breda HQ-sortimentet innehåller energieffektiva lysdiodlampor med varmt ljus, litiumbatterier med 7 gånger så lång livstid som alkaliska batterier, solbatterier och "standby-killers". På så sätt skapar NEDIS möjligheter att maximera hållbart energisparande.

Hållbart från början till slut

NEDIS vill organisera sin verksamhet för att hålla måttet för högsta nivån av hållbarhet. Därför deltar vi i initiativet "Green Mail". Genom det här initiativet utnyttjar NEDIS möjligheten att beräkna och kompensera för de koldioxidutsläpp som all dess post och leveranser orsakar. Initiativtagarna dubblerar det beräknade pengabelopp som involveras och donerar detta till flera koldioxidminskningsprojekt.

Tar vårt arbetsansvar

Vår personal är vår mest värdefulla tillgång. Det är därför som vi på NEDIS regelbundet kontrollerar att våra fabriker följer företagets policy för socialt ansvar till punkt och pricka. På det högavancerade och högeffektiva lagret kan arbetsförhållandena vara farliga. NEDIS försäkrar att företaget gör allt som står i dess makt för att garantera att både anställda och besökare alltid skyddas mot skador.

Allt är alltid under kontroll

Strikta kvalitetskrav gäller för alla NEDIS produkter. Inom distributionskedjan väljs tillverkarna ut med största omsorg och inkommande varor genomgår strikta kvalitetskontroller. Trots alla dessa säkerhetsåtgärder kan det med tiden hända att en del produkter inte längre uppfyller vissa krav. I dessa extremt sällsynta fall sätter NEDIS alltid kundernas och konsumenternas säkerhet först och kommer omedelbart att utfärda säkerhetsmeddelanden eller återkalla produkter om nödvändigt.

Våra siffror

  • NEDIS introducerar cirka 100 nya produkter per månad
  • NEDIS har 9 egna varumärken i sin portfölj
  • NEDIS distribuerar också 300 andra varumärken, inklusive exklusiva och licensierade varumärken
  • NEDIS har i nuläget drygt 350 anställda
  • NEDIS levererar till drygt 50 000 återförsäljare i hela Europa
  • NEDIS levererar till drygt 250 grossister som täcker fler än 50 länder
  • NEDIS har lokala representanter och distributionscenter i 17 länder.